luni, 31 mai 2010

Totul despre Strong DC

Totul despre instalarea, utilizarea si configurarea programului Strong DC, explicat "babeste" de la A la Z .
Patru pasi simpli :

1.Download Strong DC
Mai jos este descrisa operatiunea de download si salvare al programului Strong DC pe calculator plus alte pachete ce pot fi descarcate suplimentar.

Info: Inainte de a downloada fisiere utilizand programul Strong Dc, asigurati-va ca aveti instalat pe calculator un program de antivirus actualizat la zi. Daca nu aveti , va sfatuim sa instalati unul precum (toate sunt gratuite) :
Avira Antivirus

Avg Antivirus

Avast Antivirus

ClamWin Free Antivirus

Comodo AntiVirus

Download Strong DC ( ultima versiune : Strong DC v2.30 ):

- Download StrongDC sourceforge.net (recomandat) / 4,2 mb
- Download StrongDC softpedia.ro (alternativa) / 4,2 mb

Dupa ce dati clik pe unul dintre linkurile de download ale programului Strong Dc, salvati fisierul pe calculator, de preferabil in "My Documents" sau "Documentele mele" pentru a fi mai usor de gasit ulterior.


Alte pachete suplimentare Strong DC (nu este necesar):

- Pachete traduceri diverse limbi

- Icoane create de Nikola Yanev

Info : Tutorialul explicat in aceste pagini este pentru versiunea in limba engleza dar dupa ce va familiarizati cu folosirea acestui program puteti downloada si instala traducerea in limba Romana sau oricare alta traducere disponibila: - intrati aici si salvati pe calculator fisierul .xml cu traducerea dorita. - dupa salvare , porniti programul StrongDC si Intrati la : File > Settings > Appearance , in partea dreapta jos aveti un camp numit "Language file" ,selectati folosind butonul "Browse" traducerea recent salvata, si dati ok. - opriti programul Strong DC si reporniti-l din nou, daca ati efectuat totul corect interfata programului este acum tradusa in limba selectata.


2.Instalare Strong DC

Programul StrongDc nu necesita instalare , toate fisierele programului sunt arhivate intr-un fisier arhiva (.rar) , iar dupa dezarhivare poate fi folosit direct fara instalarea propriu zisa.

Pentru despachetarea programului aveti nevoie de un program de dezarhivare (precum Winrar, WinZip, &Zip, etc..), in cazul in care nu aveti deja instalat unul va prezentam mai jos cateva programe oferite gratuit (dati clik pe ele pentru a descarca unul dintre ele):

- Download 7zip (recomandat) / 840 kb


- Download PeaZip / 3.31 mb


- Download Imploder / 1.75 mb

Dupa ce ati descarcat si instalat unul dintre programele de arhivare de mai sus in cazul in care nu aveati deja un asemena program instalat, navigati in locatia unde ati descarcat programul StrongDC , dati clik dreapta pe fisier si alegeti din meniu optiunea de despachetare arhiva. In functie de program trebuie sa scrie ceva de genul : "Extract here" ; "Extract to" , "Extrage aici" , etc.


Dupa dezarhivare ar trebui sa aveti aproximativ urmatoarele fisiere : changelog.txt , changelog-dc.txt , changelog-en.txt , CZ_Example.xml , dcppboot.xml , EN_Example.xml , License.txt , StrongDC.exe , StrongDC.pdb , unicows.dll si folderul EmoPacks.Acestea sunt fisierele care compun programul StrongDC.


Info : Dupa dezarhivare, este indicat mutarea folderului care contine programul StrongDC in folderul "Program Files" ale sistemului de operare si crearea unui shortcut pe desktop pentru o utilizare mai usoara a programului.


3.Configurarea programului strong dc
 • Pornirea programului Strong DC

Pentru rularea programului Strong Dc dati click de 2x pe fisierul intitulat "StrongDC.exe" . In cazul in care aveti un firewall instalat sau cel din windows este activat, trebuie sa permiteti programului sa se conecteze la internet.

 • Configurare nick Strong DC

Dupa ce ati rulat programul, se afiseaza o fereastra in care trebuie sa adaugati nickname-ul pe care il veti folosi si alte setari optionale precum adresa de email si o scurta descriere despre dvs. Nu dati OK inca ! Info : Daca nu se afiseaza fereastra din imaginea 1 , dati clik pe pe meniul "Files" din stanga sus si alegeti din fereastra nou afisata butonul "Settings" (ma i jos) . ( nu dati OK inca !)

 • Configurare conexiune Strong DC

In aceeasi fereastra dati clik pe " Connection Settings " . Aici se vor seta configurarile de conexiune. De obicei cea mai uzuala este alegerea de " Direct connection" (prima) dar in cazul in care sunteti intr-o re tea cu acelasi IP sau folositi un router alegeti ultima optiune " Firewall (passiwe, worst case). Alte setari nu mai sunt necesare in aceasta fereastra decat in cazuri mai speciale, lucru pe care nu-l acoperim in acest tutorial.


 • Configurare download Strong DC

In aceeasi fereastra d ati click pe " Downloads " . Primul camp " Default dow nload directory" este exact locatia unde dorim sa se salveze fisierele pe care le vom downloada prin Strong DC.
Este indicata ale gerea unei locatii care se afla pe alta partitie decat cea a sitemului de operare (My documents, Program files, etc..) deoarece in cazul unei reinstalari a sistemului de operare fisier ele descarcate sa nu fie sterse.
La al 2-lea camp "Unfinished downloads directory" se pot pastra setarile existente. In acest director se vor salva fisierele temporare pana la descarcarea totala, moment in care fisierul
descarcat va fi mutat in folderu l default.
 • Configurare sharing Strong DC

Dati click pe meniul "Sharing".Aici veti alege fisierele pe care doriti sa le puneti la comun cu ceilalti u tiliz atori. Aceste fisiere vor putea fi descarcate de ceilalti utilizator i, deci mare atentie la ce adaugati. Ar fi indicat sa creati un nou folder pe calculator numit de ex. "Sharing" iar aici sa adaugati fisierele (muzica, filme, progra me, etc..).Pe urma navigati prin meniu pana ajungeti la folderul unde ati adaugat fisier ele si bifati casuta din stanga folderului. Dupa cateva minute (in fucntie de volum) fisierele sunt indexate la sharing si marimea acestora va fi afisata in drepata textului "Total size" . Nu adaugati la sharing fisiere/ foldere ale sitemului de operare precum "My Documents" ; "Program Files" ; Windows" , etc.. in primul rand deoarece nu este corect fata de ceilalti utilizatori si in al 2-lea rand , riscati sa fiti exclus de pe anumite hub-uri ulterior. Info : Anumite hub-uri, pentru a va permite conectarea, necesita un anumit volum de fisiere sa fie pus la sharing de catre utilizator, de aceea la conectarea pe un hub nou cititi care este volumul minim de sharing (acesti pasi i i vom cuprinde ulterio r in tutorial.) Volumul poate varia de la cativa .mb la zeci de .gb.
 • Configurare slot-uri Strong DC

Aceasta este ultima setare d e baza pe care o mai aveti de facut pana la folosirea programului.Dati clik in st anga pe meniul "Upload slots" si in partea dreapta la optiunea "Upload slots" setati 3. Aceasta este setarea de baza, dar la anumite hub-uri minimul este de 5 sloturi sau chiar 7, dar 3 este suficient pentru majoritatea acestora.


4.Utilizarea programului Strong DC

 • Interfata si meniul programului StrongDC

1. Public Hubs = lista de hub-uri aranjate pe tara de origine, volumul minim de sharing, etc..

2. Reconnect = reconectarea la un hub in cazul in care s-a interupt conexiunea.

3. Favorite Hubs = aici puteti adauga hub-urile favorite pentru a le tine minte mai usor sau pentru a va conecta automat la ele la pornirea programului StrongDC

4. Favorite Users = exact aceeasi functie ca si la Fa vorite Hubs doar ca aici sunt salvati utilizatorii preferati (amici, colegi, et c..)

5. Download Queue = arata lista de fisier e care sunt in curs de download.

6. Finished Downloads = lista fisiere care au fost descarcate pana in prezent.

7. Search = functia de cautare dupa un an umit fisier.
 • Alegerea hubului / huburilor

Acesta este primul pas care trebuie facut.Hub-urile se adauga fie accesand butonul "Public Hubs" ( b uto nul 1) sau le adaugati manual dintr-o lista - lista hub-uri >>> Pentru afisarea huburilor dati click pe butonul 1 si in fereastra nou aparuta se vor afisa o lista de huburi (imaginea 2). Lista contine huburile cu descrierea acestora, tara de origine, marimea totala a fisierelor din acel hub (shared).Mare atentie la cele 2 meniuri din dreapta sus :

Min Share = volumul minim de fisiere care trebuie sa le aveti la sharing pentru a putea accesa acel hub.

Min Slots = numarul minim de sloturi pe care trebuie sa le aveti setate pentru a putea accesa acel hub Info : Aceste setari au fost descrise mai pe larg la capitolul 3 - Configurare StrongDC Pentru a v a conecta la u n hub , dati dubl u click pe hub-ul respectiv sau dati clik dreapta si alegeti "Connect".Tot din acest meniu daca alegeti optiunea "Add to favorites" acel hub se va adauga la lista de huburi favorite (butonul 3). Info : Conectati-va la mai multe huburi urmand pasii de mai sus, preferabil la maxim 8 - 10 huburi deodata.
 • Conectare hub

Dupa ce ati dat dubl u click pe hubul ales, iar cerintele minime cerute de administratorul acelui hub su nt indeplinite (Min Share si Min Slots ) veti fi conectat(a) la hub-ul respectiv si in mod normal ar trebui sa se afiseze un mesaj de intampinare.( imaginea 3)

 • Navigare hub / useri

In partea dreapta sunt afisati in lista toti utilizatorii care sunt prezenti pe acel hub. (imaginea 4)

Nick = numele utilizatorului

Shared = volumul de fisiere adaugate la sharing

Description = o scurta descriere

Info : daca dati click pe meniul "Shared" lista se va aranja in ordine crescatoare respectiv descrescatoare in functie de volumul de fisiere adaugate la sharing.

Pentru a vedea fisierele unui utilizator, dati dublu click pe numele acestuia sau click dreapta si alegeti "Get file list". Tot din acest meniu puteti adauga acel utlizator la favoriti pentru a-l gasi mai usor ulterior. (imaginea 5) .

Info : in cazul in care nu reusiti conectarea la user, acest fapt se datoreaza configurarilor de conexiune setate in pasul 2 la configurare la punctul "c. Setare / configurare conexiune"., de preferabil ar fi sa incercati alt user decat sa schimbati setarile respective.

Daca ati reusit conectarea la user, se vor afisa fisierele adaugate la sharing de catre acel utlizator.Pentru a descarca un fisier dati dublu clikc pe acel fisier sau clikc dreapta si alegeti "Download".

Pentru a downloada un folder intreg dati clikc dreapta pe folderul respectiv si alegeti "Download". Daca nu imediat dupa un timp va incepe procesul de download si fisierul/fisierele se vor salva in directorul ales la configurararea program ului StrongDC.

Procesul de download este marcat in partea de jos cu o bara verde, tot acolo puteti afla informatii suplimentare precum:

Time left = durata pana la finalizarea.

Speed = viteza de download

Filename = numele fisierului

Size = marimea fisierului

Info : daca in partea de jos unde este afisata bara verde de download apare o bara rosie, inseamna ca cineva descarca de pe caclulatorul dvs. un fisier adaugat la sharing.

Nick = numele utilizatorului

Shared = volumul de fisiere adaugate la sharing

Description = o scurta descriere

Info : daca dati clikc pe meniul "Shared" lista se va aranja in ordine crescatoare respectiv descrescatoare in functie de volumul de fisiere adaugate la sharing.

Pentru a vedea fisierele unui utilizator, dati dublu click pe numele acestuia sau click dreapta si alegeti "Get file list". Tot din acest meniu puteti adauga acel utlizator la favoriti pentru a-l gasi mai usor ulterior.

Info : in cazul in care nu reusiti conectarea la user, acest fapt se datoreaza configurarilor de conexiune setate in pasul 2 la configurare la punctul "c. Setare / configurare conexiune"., de preferabil ar fi sa incercati alt user decat sa s chimbati setarile respective.
 • Functia cautare

Este greu de gasit un anumit fisier cautand la fiecare user in parte, de aceea daca stiti exact ceea ce cautati apelati la functia de cautare.

Dati click pe butonul de cautare din meniu de sus (butonul 7) si se va afisa fereastra de cautare :

Search for = aici veti scrie numele fisierului cautat, de exemplu Madonna, sau Harry Potter , etc .

Size = aici puteti seta marimea maxima sau minima a fisierului cautat. ( preferabil sa lasati spatiu gol). File type = alegeti tipul de fisier pe care doriti sa-l cautati: audio, video, imagine, etc . (de preferabil sa lasati setarea de baza "Any" , adica toate. Dupa selectarea criteriilor de cautare apasati butonul "Search" pentru a incepe cautarea.

Rezultatele gasite se vor afisa in partea dreapta (imaginea 8):

File = numele fisierului / folderului

Hits = cati utlizatori au acel fisier adaugat la sharing ( cu cati sunt mai multi utilizatori, cu atat durata de download va fi mai mica).

Type = tipul (extensia) fisierului : exe (executabil) , txt (fisier text) , etc..

Dupa gasirea fisierului dorit din rezultate, pentru a incepe procesul de download, dati dublu click pe fisier sau dati click dreapta si alegeti "Download".

Info : nu descarcati prea multe fisiere simultan, latime de banda va fi impartita si timpul de download va fi mai mare.
 • Favorite Hubs si Favorite User

Dupa cum am precizat mai sus, puteti crea o lista de huburi sau useri favoriti pentru o accesare mai usoara ulterior. Pentru a adauga un hub la lista de favoriti (butonul 3) dati click dreapta pe acesta din lista de huburi si alegeti "Add to favorites".Automat hubul va fi adaugat la lista de favoriti (imaginea 9). Daca stiti adresa hubului, puteti adauga manual apasand butonul "New" de jos.

Daca ati gasit un utilizator pe care doriti sa-l adaugati ca si favorit, dati click dreapta pe numele de nick si alegeti "Add to favorites" si utilizatorul va fi adaugat in lista de favoriti (imaginea 10) .

Info : daca doriti ca automat la pornirea programului StrongDC, acesta sa se conecteze la anumite huburi aflate in lista de huburi favorite, bifati casuta din stanga numelui de hub.

Sursa: strongdc.sinard.net


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu